Om sponsorer på Gotland

Sponsorer

Givetvis behövs det sponsorer på Gotland, för att de ska kunna anordna tävlingar i olika sporter och lekar. Till exempel finns det en fotbollsturnering för tjejer varje sommar. Här tävlas det i klasser som: F13, F14, F15 och F16, och det är Gotland Idrottens Ö som är sponsorer till denna tillställning. De ser till att lagen får en paketresa som innehåller tillfällig bostad i skolsal, de ser till att deltagarna, tränarna och andra som följer med och hjälper till får måltider under fotbollscupen, ett trevligt besök på Kneippbyns vattenland, och så givetvis ordnar de med bagagetransporten. Idrottens Ö sponsrar flera arrangemang och givetvis ser de till att de som deltar får resa med förmånliga priser till Gotland, och att familj och vänner även är välkomna.

Fonus och Familjens Jurist

Visby Ladies Basketball Team har många olika sponsorer de med, precis som FC GUTE, och alla dessa sponsorer är betyder väldigt mycket för dessa tjejer. Annars skulle de inte kunna skaffa sig material med mera för att kunna träna som de behöver. Extra bra är att Fonus begravningsbyrå i Göteborg vill vara deras sponsorer, det brukar inte vara särskilt vanligt att en sådan byrå går med på det, även Familjens Jurist är bra att ha bakom sig.

FC Gute

Fotbollslaget FC Gute hette innan 2007 Visby IF Gute och bildades redan 1968, på grund av en sammanslagning mellan IF Gute och Wisby IF, och klubben har faktiskt rötter ända från 1904. Huvudsponsor är Svenska Spel, Mediasponsor är Gotlands Media, och de har många andra sponsorer, vi tar bara upp några av dem här: TEAM SPORTIA, Adidas, Strand Hotell, Anderssons buss på Gotland AB, Coop Gotland, Destination Gotland, Gotlandshem, Macdonalds, Mio möbler och Swedbank, men det finns oerhört många flera som sponsrar FC GUTE.

Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar (RBU)

RBU sponsrar förbund som hjälper rörelsehindrade barn att också få tillgång till olika verksamheter, som gymnastik, simning, elhockey, och olika vintersporter. Givetvis måste dessa barn få tillgång att få träna och träffa andra barn och göra saker tillsammans.