Om flera lokala företag på Gotland

Fler lokala företag på Gotland

Det finns många lokala föreningar inom näringslivet och även olika nätverk för att skaffa nya kontakter och samarbeta. Gotland är ingen större ö, och då är det en fördel att känna till de branschfolk som finns där, och även leta efter bra samarbetspartners. Samverkan är viktigt och det kan leda till att företag blir mer framgångsrika när det gäller, produktion, upphandling och distribution. Här på vår hemsida hittar du lätt och smidigt nätverk och organisationer som du kanske vill ta kontakt med. Vi tar här upp olika organisationer som är av vikt att veta om och kunna kontakta för vidare frågor.

Familjens jurist

Även om du är på semester eller på någon tävling är det bra att veta att det finns juridisk hjälp som [Bodelning, testamenten med mera från Familjensjurist] att få på Gotland med. Något kan ha hänt där hemma, som du behöver ta tag i när du befinner dig här, och då kan du få bra hjälp av Familjens Jurist, som både kan hjälpa dig vid ett plötsligt dödsfall eller något annat och då ska du inte tveka att ta kontakt med dem.

Keno

Nu kanske många blir förvånade, för de flesta tror väl att Keno är ett spel från just Gotland, men det är inte så. Lika bra att ha med information om Keno här, så du som alltid trott att det är ett typiskt gotländskt spel får läsa hur det ligger till. Jo, Keno är ett spel som uppfanns i Kina, men numera spelas det i flera av världens länder. På 1990-talet kom spelet till Sverige och då börjades dragningen även sändas på TV4. Här och nu i samband med att Tommy Wahlgren, som är från Gotland, han var den första programledaren för programmet, och den som gjorde att gotländskan kom in i bilden, han var faktiskt programledare i hela femton år, 1992–2007. Efter han slutade har det ideligen varit gotländska programledare, det har nog förvillat vissa personer, som inte vet Kenos historia och alltid trott att det varit ett spel från Gotland.