Olika tävlingar på Gotland

Tävlingar på Gotland

På Gotland hålls många tävlingar, det är en trevlig svensk ö att hålla till på, och alla åldersgrupper åker gärna hit för olika tävlingar. Vi kom bara att tänka lite på Almedalen, som är den politikerveckan som håller till i Visby den första veckan i juli varje år, och 2018 infaller den 1–8 juli, samtidigt som den firar 50 år. Det är ju egentligen ingen riktigt tävling, men vi kan se det som en slags tävling, fast på en annan nivå. Politiker tävlar mot varandra, genom att övertyga lyssnarna om vem som har de bästa politiska förslagen. Journalister befinner sig där hela veckan och berättar var som sker och håller oss som sitter framför tv:n vad som framförs. Det koras visserligen ingen vinnare, men både åhörarna på plats och de som ser det hemifrån, kanske får sig en klar bild vem som blir deras vinnare. Så lite av en slags tävling tycker vi nog att den kan räknas till.

Svensktoppen nästa

Det här är en musiktävling som finns i de flesta kommuner i hela Sverige, inte bara på Gotland, men vi tar upp lite om den ändå. För 2016 vann Nelli Sigrén med sin låt ”Free” Gotlandsfinalen i programmet Svensktoppen nästa och tävlingen direktsändes från radiohuset på Visby.

Ridsport

När det gäller ridsport är det ett stort projekt på Gotland. Givetvis vill väl de flesta rid-intresserade rida och tävla på underbara Gotland. Här finns Svenska Ridsportförbundet som arbetar för att underlätta ridning, sprida kunskap om bra hästhållning och hur du säkert ska hantera hästar, de vill också påpeka att hästsport är bra som motion. Här tar vi upp olika kurser inom ridsport som Svenska Ridsportförbundet anordnar.

Utbildning inom ridsport

Här utbildas ridlärare och tränare, som efter sin utbildning ska ha den kunskap som ger en likvärd rid-undervisning oavsett ridskolan du får arbete på. Många ungdomar har ett stort hästintresse och hör får de tillgång till bra kurser och kunskapstävlingar, som hjälper dem att utvecklas till både bra förebilder och ledare. Även utbildning till funktionärer och tävlingsarrangörer ges, det kan till exempel vara domare eller banbyggare.