Mer om olika tävlingar på Gotland

Tävlingar på Gotland

Det är inte märkligt att så otroligt många vill tävla och ha lägerverksamhet på Gotland, som också kallas för Idrottens Ö. Här är miljön annorlunda och vacker, alla trivs här, och gemenskapen mellan de som tävlar kan inte bli bättre. På Gotland finns många bra idrottsanläggningar, nära till trevliga boenden och utomhusklimatet är perfekt för de flesta tävlingar. Fotbollsplaner som är riktigt spel-vänliga, och det finns golfgreener som är användbara från vår till höst. Idrottens Ö kan skräddarsy resor och läger till Gotland precis utifrån dina behov. Du och din förening får en paketresa gällande boende, olika aktiviteter Gotland runt, och priserna är förmånliga.

Ridborgarmärket

År 1978 föddes idén med att införa Ridborgarmärket, det finns ju Simborgarmärket, så varför inte ha ett märke för ridning också? Det var det dåvarande Ridfrämjandet som kom på den här idén. Avsikten var att ge lite glans i ridskolans vardag, gensvaret blev enormt, och redan det första året fick över 50 000 ryttare sitt eftertraktade blänkande Ridborgarmärke. Efter det har succén fortsatt och i dag är det både en gemensam aktivitet och en viktig tradition. År 2003 fyllde Ridborgarmärket 25 år och givetvis blev det ett jubileumsår.

Någon som inte klarade av att märket

Ridborgarmärket har förstås gett publicitet åt ridsporten, löpsedlar skriver om kändisar som vill ta märket och det tas foton när de kliver upp på sadeln. Här måste du måste klara av både, trav, skritt och galopp. Givetvis lyckades Expressens fotograf ta ett foto när dåvarande stadsministern Ola Ullsten ramlade av sin häst när han skulle prova ta sitt märke.

Kung Carl XVI

Vår kung är som de flesta vet, en riktig duktig ryttare och det går rykten om att har klarat av Ridborgarmärket. Här kan vi tillägga då att de som vill ta märket inte behöver vara med i någon klubb, därav alla kändisar som vill försöka göra det som en rolig sak.