Företag på Gotland

Lokala företag på Gotland

Här tar vi upp lite mer om lokala företag på Gotland och de som har någon anknytning till Gotland. Just nu i skrivandets stund finns det ungefär ett åttiotal företag på Gotland, både småföretagare och stora. Vi tänker nämna några här som kan vara värt att veta om du som inte bor på Gotland vill semestra där, eller ska på någon tävling, och kan behöva få tag i något företag som är av vikt för dig.

Rederi AB Gotland, Destination Gotland

Detta företag du bör känna till, här får du upplysningar hur du kan resa till och från Gotland, priser, tidtabeller och andra viktiga uppgifter.

Försäkringskassan

Även om du är på semester kan du bli sjuk, och då är det viktigt att veta att Försäkringskassan finns här, så du kan kontakta dem och få hjälp hur du ska göra när du blir sjuk på din semester, kanske även få veta hur du bäst bör kontakta Försäkringskassan där du bor och din arbetsgivare.

Högskolan på Gotland

Ännu ett bra ställe att veta om, kanske du blir så förälskad i Gotland när du vistas här, att du vill studera, just här. Ja, då kontaktar du dem och får reda på vilka program och kurser de erbjuder. Berättar om sista ansökningsdag och vad du behöver betyg i för att kunna söka. Tänk att kunna få studera på den underbara ön Gotland.

Polisen (Rikspolisstyrelsen)

Den här platsen är nog välbesökt under sommaren, kanske du blivit utsatt för ett brott, blivit bestulen, eller sett något märkligt som du vill anmäla. Ja, då är det polisen som du ska vända dig till. Inga frågor är dumma eller onödiga, särskilt inte om du sett något misstänkt när du besökt någon plats. Tur att polisen finns, för de är till för att hjälpa dig.